وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: ایجاد ارزش افزوده، ارزانی تولید و کاهش واردات با تولید خوراک دام آماده در کشور
۱۴۰۱/۰۵/۰۶

وزیر جهاد کشاورزی گفت: هرچه میزان تولید خوراک دام آماده توسعه یابد حداقل ۱۵ درصد میزان واردات نهاده خام به کشور کاهش می یابد و ارزش افزوده و ارزانی تولید را رقم می‌زند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در سفر هیات دولت به استان همدان و در افتتاح طرح توسعه شرکت دانه‌های غرب نهاوند در شهرستان نهاوند، گفت: ما علاقمند به استمرار تولید در حوزه خوراک دام هستیم و در این راستا برای طرح توسعه این مجموعه تسهیلات پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: هر چه میزان تولید خوراک دام آماده توسعه پیدا کند باعث کاهش مصرف نهاده خام و واردات آن به کشور می‌شود.

به گفته ساداتی‌نژاد، تولید خوراک دام آماده در کشور حداقل ۱۵ درصد میزان واردات نهاده خام به کشور را کاهش می‌دهد و موجب ارزش افزوده و ارزانی تولید می‌شود.

وی با بیان این که در حوزه تولیدات کشاورزی در خصوص گندم ۳ فعالیت مهم انجام شده است، یادآور شد: این مهم را در سایر محصولات نیز  استمرار خواهیم داد.

ساداتی‌نژاد با اشاره به افزایش قیمت گندم به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومن، گفت: این موضوع سبب می‌شود تا کشاورزی به سمت  اقتصادی بودن پیش برود.

وی ادامه داد: با استقبال در این زمینه توسط کشاورزان میزان گندم تحویلی بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به دولت شده و پیش‌بینی می‌شود گندم تحویلی به ۷ میلیون تن برسد و این در حالی است که میزان گندم تحویلی در سال گذشته ۴.۵ میلیون تن بوده است.

ساداتی‌نژاد با اشاره به کاهش قیمت کودهای پایه، تصریح کرد: با وجود قیمت افزایشی محصولات جهانی، قیمت کودهای پایه در کشور را ۴۵ درصد کاهش داده‌ایم تا تغذیه خاک در کشاورزی دچار چالش و مشکل نشود و زحمت کشاورز از بین نرود.

وی با اشاره به کشاورزی قراردادی از شهریورماه برای گندم، گفت: کشاورز ما قبل از اینکه کشت را آغاز کند قرارداد را منعقد کرده است و ما کود، بیمه، سم، بذر و بیمه را در اختیار کشاورز قرار می‌دهیم تا دغدغه تامین مالی نداشته باشد و بر روی تولید تمرکز کند. 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه امسال در ۴۶ هزار هکتار اراضی شالیزار کشت قراردادی برنج انجام شده است، گفت: تلاش ما است تا خریدار محصول کشاورز ایرانی از روز اول مشخص باشد و دغدغه ای در تولید نداشته باشیم.

وی افزود: کشاورزی قراردادی یکی از محورهای کاری دولت سیزدهم است و در این راستا کشت قراردادی در سایر محصولات کشاورزی نیز توسعه می یابد.

مقام عالی وزارت در خصوص صادرات دام نیز گفت: صادرات دام به صورت رسمی در دام سبک و سنگین از هفته آینده آغاز خواهد شد تا دامداران بتوانند از مزیت صادرات بهره مند شوند.

ساداتی‌نژاد با تاکید بر این که خرید تضمینی دام را از هفته آینده توسعه می‌دهیم، تصریح کرد: این مهم از سه هفته پیش آغاز شده و در همه استان‌های کشور توسعه خواهیم داد و همچنین دام مازاد عشایر را نیز خریداری خواهیم کرد.

وی درباره مطالبات نهاده‌های دامی مرغداران و دامداران نیز گفت: تا قبل از آزادسازی ارز ترجیحی، مطالبات تمام کسانی که محصولاتشان را تا آن زمان به بازار داده‌اند، محاسبات آن انجام شده و مطالبات به زودی پرداخت می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی درباره صادرات فرآورده‌های دام و طیور نیز بیان کرد: هفته گذشته به صورت رسمی صادرات به کشور عراق شروع شده لذا هیچ محدودیتی در صادرات شیرخشک، خامه و محصولات دام و طیور در کشور وجود ندارد که کمک بزرگی به دامداران است.

مقام عالی وزارت درباره اعتبار در نظر گرفته شده در سفر هیات دولت به استان همدان نیز گفت: ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی در این سفر پیشنهاد شده که امشب با دستور رئیس جمهور قطعی خواهد شد.

وی یادآور شد: این اعتبارات در بخش‌های مختلف از جمله پوشش انهار، انتقال آب با لوله، زهکشی، آبخیزداری، مرمت قنوات، حمایت از شهرک‌های کشاورزی، بیمه، دامپزشکی و دامپروری در نظر گرفته شده است.

ساداتی‌نژاد با اشاره به این که ۱۰۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای آب و خاک در نظر گرفته شده است، گفت : از این محل مسائل مربوط به انتقال آب که باعث صرفه‌جویی در انتقال آب کشاورزی می‌شود‏ را انجام می‌دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه شهرستان نهاوند منطقه مستعدی است و قطب باغداری به شمار می‌رود یادآور شد: سندی امروز با کشور چین امضا شد که مرکبات به چین صادر کنیم زیرا این کشور ۶۰۰ میلیارد دلار واردات مرکبات به کشورش انجام می دهد.

وی با تاکید بر اینکه صادرات مرکبات و عسل به کشور چین با امضای این سند امسال آغاز خواهد شد، تصریح کرد: همچنین صادرات مرکبات به کشور پاکستان پس از ۱۶ سال امضا  شده و نوید آن را می‌دهد که کشاورز ما محصولش با قیمت مناسب به فروش برود.

ساداتی‌نژاد در پایان اظهار امیدواری کرد‎؛ پیامد این سفر تحول خوبی در حوزه  کشاورزی و دامپروری در استان همدان که یک قطب پرقدرت محصول کشاورزی در کشور است را رقم بزند.