معاون وزیر در امور تولیدات دامی: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مجموعه ارزشمندی است که باید از دانش و تجربه متخصصان آن استفاده کنیم

دکتر رضایی هدف از برگزاری این جلسه را بررسی مشکلات و هم فکری برای دستیابی به راهکارهای عملی و همچنین ارتباط سیستماتیک و ضابطه دار بین موسسه و معاونت امور دام عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی و به نقلاز موسسه تحقیقات علوم دامی کشور: جلسه شورای پژوهشی با حضور دکتر رضایی معاون وزیر در امور تولیدات دامی و معاونان و مشاوران ایشان ، دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر عباسی رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور، مهندس صارمی مدیر کل دفتر تغذیه، مهندس آهنگری رئیس ایستگاه ملی گاودشت، مهندس سید علیان رئیس کار گروه شتر، روسای بخش های تحقیقاتی موسسه و شماری از مدیران و اعضای هیئت علمی، در تاریخ ۱۳ آبان ماه در سالن گفتگوی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.

دکتر رضایی هدف از برگزاری این جلسه را بررسی مشکلات و هم فکری برای دستیابی به راهکارهای عملی و همچنین ارتباط سیستماتیک و ضابطه دار بین موسسه و معاونت امور دام عنوان کرد.

ایشان با اشاره به شرایط خاص کشور خاطر نشان کرد، با توجه به تحریم ها و وجود مشکلات، ما باید به دنبال اولویت های جامعه باشیم، در این راستا باید فرصت های طلایی را دریابیم و مشکلات پیش رو در حوزه دامپروری را با هم اندیشی و ارائه ایده های نو حل کنیم.

معاون وزیر در امور تولیدات دامی یادآور شد: موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مجموعه ارزشمندی است که باید از دانش و تجربه متخصصان آن استفاده کنیم و در این راستا فرصت مناسبی پیش آمده برای ارتباط موثر و کارآمد بین معاونت امور دام و موسسه که باید برای حل مشکلات کشور از این فرصت بهره ببریم.

وی خاطر نشان کرد: در بخش سیاست گذاری به دلیل تراکم کارهای اجرایی، فرصت کارهای مطالعاتی و علمی ایجاد نمی شود و در این راستا دانشگاه ها و مراکز علمی مانند موسسه باید یاری رسان ما باشند.

در ادامه دکتر اسماعیل خانیان با اشاره به برخی طرح ها و دستاوردهای موسسه اظهار داشت: موسسه در زمینه مسائل اجرایی و آموزشی مانند همایش ها، اعتبارات مالی هویت گذاری اسب و برخی طرح های خاص در استان ها عملکرد خوبی داشته و به ویژه در خصوص اسب می توان این ارتباط ضابطه دار را به عنوان الگو قرار دهیم.

ایشان با تاکید بر یافتن زبان مشترک بین موسسه و معاونت امو دام افزود: ماهیت کار ما تحقیقاتی و بر اساس دانش فناورانه است و باید با معاونت امور دام که سیاست گذاری ها و مکانیزم های عملی را انجام می دهد به نقطه اشتراک و تفاهم دست یابیم.

در این جلسه دکتر عباسی رئیس مرکز اصلاح نژاد دام ضمن سخنانی با تحلیل وضعیت دامپروری کشور افزود: براساس داده های علمی و آمار و اطلاعات باید پیش بینی رویدادها و بحران های آینده را داشته باشیم.

وی با اشاره به تشکیل کمیته آنالیز اطلاعات و دیتا در مرکز اصلاح نژاد، از همکاران موسسه تحقیقات علوم دامی خواست در این خصوص با این مرکز همکاری های لازم را داشته باشند.

ایشان در بخشی از سخنان خود با اظهار رضایت از کارهای انجام شده در ایستگاه ملی گاو دشت، با اشاره به پروژه دام سبک و گوسفند نژاد زل یادآور شد کارهای پژوهشی در گاو دو منظوره و آمیخته گری که مورد سوال استان ها می باشد می تواند زمینه همکاری مشترک بین موسسه و مرکز اصلاح نژاد را فراهم آورد.

دکتر عباسی با اشاره به قانون نظام جامع دامپروری یادآور شد: در خصوص هر نژاد جدیدی که وارد کشور می شود نیاز به نظر موسسه است و در این زمینه نیز نیاز به همکاری و تخصص پژوهشگران موسسه داریم.

در ادامه دکتر فرجی رئیس ستاد معاونت امور دام با تاکید بر ایجاد ارتباط تدوین شده قوی تر بین موسسه و معاونت، یادآور شد: موسسه می باید به صورت اتاق فکر معاونت امور دام با ما تعامل داشته باشد.

وی یادآور شد: ارتباطات نباید بر محور افراد ایجاد شود و شایسته است در این راستا کار گروههای مشخص برای رسیدگی به مسائل مختلف شکل بگیرد تا ارتباط های کشوری و منطقه ایی به منظور سیاست گذاری های کلان کشور مبتنی بر مسائل و یافته های پژوهشی باشد.

در این جلسه مهندس آهنگری رئیس ایستگاه ملی گاودشت با بیان توضیحاتی در خصوص این ایستگاه افزود: این مجموعه در سال ۱۳۹۴در وسعت ۴۰۰هکتاری فعالیت کشاورزی دامپروری خود را آغاز کرد و اکنون در سه زمینه گاوداری، گوسفند داری و مزارع تولید علوفه در حال فعالیت است.

وی خاطر نشان کرد: بخش گوسفند داری “مرکز حفاظت نژاد زل” در سال ۱۳۹۵ با ۱۰۰ راس آغاز به کار کرد که هم اکنون تعداد به ۷۰۰راس افزایش یافته که تا پایان سال جاری به ۱۰۰۰ راس خواهد رسید و در همین زمینه چند طرح پژوهشی در زمینه اصلاح نژاد و تغذیه گوسفند زل در دست اجرا داریم.

ایشان با اشاره به اثرات مثبت عملکرد این ایستگاه در منطقه افزود: دیدگاه دامداران منطقه نسبت به گوسفند زل تغییر کرده است که موجب خرسندی است.

رئیس ایستگاه ملی گاودشت خاطر نشان کرد: در بخش گاو داری ۴۰۰ راس گاو داریم که با طرح های اصلاح نژادی در این ایستگاه دامداران منطقه از گوساله های نر اصلاح نژادی استقبال کرده اند.

 در ادامه جلسه دکتر سیدعیلان مسئول کارگروه ملی شتر، در خصوص وظایف و زیر مجموعه های این کارگروه توضیحاتی ارائه داد و افزود: برای توسعه شتر از دیدگاه کمی و کیفی نیاز به تحقیق و همکاری محققین موسسه تحقیقات علوم دامی داریم.

مهندس آهنگری معرفی گونه های جدید علوفه ایی به منظور استفاده از بذرهای داخلی، و مجوز آبیاری تحت فشار برای این ایستگاه را از دیگر اقدامات انجام شده نامید.