به گزارش روابط عمومی معاونت امور تولیدات دامی و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر مرتضی رضائی با بیان این که راهاندازی این واحد پرورش بوقلمون توسط سرمایهگذار بخش خصوصی در مجموعه بزرگ و ارزشمند زیاران آغاز شده است، گفت: این مجتمع دارای بخشهای مختلفی است که امیدواریم با راهاندازی آن، زنجیره تولید بوقلمون از تولید تا عرضه شامل مرغ مادر، پرورش گوشتی، کشتارگاه، واحد بستهبندی، کارخانه خوراک دام، مجموعه توزیع و فروش در این مجتمع ایجاد و در سالهای آینده به عنوان یکی از قطبهای تولید بوقلمون کشور تبدیل شود.
وی سرانه سالانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور را حدود 320 گرم عنوان کرد و افزود: پیشبینی میِشود تا سال 1400، با روند توسعهای، سرانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور به چیزی حدود یک کیلوگرم برسد.
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، توسعه واحدهای بوقلمون را از سیاستها و اولویتهای جهاد کشاورزی در تامین گوشت مورد نیاز کشور دانست و افزود: لاشه گوشت بوقلمون هم گوشت قرمز و هم سفید تولید میکند. گوشت سفید آن به لحاظ ارزش غذایی جزو بهترین مواد پروتئینی است که پایینترین چربی و بهترین اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را دارد و گوشت قرمز آن نیز میتواند جایگزینی مناسبی برای بخشی از کمبود گوشت قرمز کشور باشد.
رضائی با تاکید بر افزایش مصرف گوشت بوقلمون در کشور، گفت: نسبت وزن لاشه بوقلمون بالاتر از گوشت مرغ و چیزی حدود 82 درصد وزن لاشه و درصد استخوان به لاشه بوقلمون نسبت به گوشت مرغ نیز کمتر است، بنابراین توسعه تنوع مواد پروتئینی بر سفره مردم از جمله بوقلمون، شترمرغ و سایر ماکیان مانند کبک و بلدرچین از سیاستهایی است که از سال گذشته و بخصوص امسال به دنبال آن هستیم و هیچ گونه محدودیتی در توسعه آن وجود ندارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، استان قزوین را به عنوان قطب تولیدات دامپروی کشور برشمرد و تصریح کرد: این استان با دارا بودن ظرفیتها و کشت و صنعتهای بزرگ، بالاترین تولید تخممرغ، تولید شیر در گاوداریهای صنعتی و پرورش نژادهای گوسفند (شال) کشور را به خود اختصاص داده است که امیدواریم با سرمایهگذاری هرچه بیشتر بخش خصوصی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولیدات این استان توسعه بیشتری یابد.