مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی در راستای اهداف اصلاح نژادی و شناسایی گاو برتر و ارتقاء سطح مدیریت گله های تحت پوشش این مرکز، نیاز به اطلاعات بسترسازی برای اصلاح نژاد از جمله ثبت مشخصات، هویت گذاری، رکورد گیری شیر و آنالیز، ارزیابی و غیره دارد. در این راستا آزمایشگاه شیر نقش بسزایی در شناسایی و دستیابی به کمیت وکیفیت پارامترهای تشکیل دهنده شیر را دارد.
اهمیت آزمایشگاه شیر
- تامین اطلاعات مورد نیاز مرکز اصلاح نژاد در برآوردها و شناسایی و انتخاب گوساله نر اصلاحی
- ارتقاء سطح مدیریت گله ها از جمله بررسی تولید، بررسی بیماری ورم پستان، افت تولید شیر، کتوز، تولید مثل (نقش اوره شیر) و …
- تاثیر در صنایع لبنی از جمله کنترل بیماری ورم پستان با ارزیابی scc
- حمایت از مصرف کننده
- کاهش هزینه تولید
لیست آزمایشگاه های مورد تائید
ردیف |
استان |
مجری |
تعداد پارامتر |
تجهیزات |
1 |
اصفهان |
تعاونی وحدت |
3 |
کامبی فوس 5000 و کامبی فوس FT پلاس |
2 |
اردبیل |
اتحادیه دامداران |
2 |
میلکواسکن S50 |
3 |
البرز |
شرکت روژان الوند ( بخش خصوصی ) |
26 |
کامبی اسکوپ دلتا |
4 |
زنجان |
تعاونی دامداران استان |
2 |
میلکواسکن S50 |
5 |
سمنان |
معاونت امور دام استان |
2 |
میلکواسکن S50 |
6 |
فارس |
اتحادیهد دامداران استان |
3 |
کامبی فوس FT پلاس |
7 |
قزوین |
اتحادیه دامدران استان |
3 |
کامبی فوس FT پلاس + کامبی فوس 5000 بیسیک |
8 |
کردستان |
اتحادیه دامداران |
2 |
میلکواسکن S50 |
9 |
کرمان |
اتحادیه دامداران |
3 |
میلکواسکن S50 +فوسوماتیک ماینور |
10 |
گیلان |
اتحادیه دامداران |
2 |
میلکواسکن S50 |
11 |
لرستان |
معاونت امور دام استان |
2 |
میلکواسکن S50 |
12 |
یزد |
معاونت اموردام استان |
2 |
میلکواسکن S50 |
13 |
تبریز |
معاونت امور دام استان |
3 |
کامبی فوس 5000 |
14 |
مشهد |
معاونت امور دام استان |
3 |
کامبی فوس 5000 + کامبی فوس 5000 بیسیک |
توضیحات : تعداد 2 پارامتر شامل : تعیین درصد چربی و در صد پروتئین تعداد 3 پارامتر شامل : تعیین درصد چربی و در صد پروتئین و شمارش سلولی تعداد 26 پارامتر شامل : درصد چربی ، در صد پروتئین ، نسبت چربی به پروتئین ، لاکتوز ، مواد جامد ، SNF ، نقطه انجماد ، سلولهای سوماتیک ، MUN ، دنوو، میکس ، پرفرمد ، اسیدهای چرب آزاد ، نفا ، BHB ، استن ، اسیدهای چرب اشباع ، اسید های چرب غیر اشباع – اسید های چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه ، اسیدهای چرب اشباع با یک پیوند یگانه ، اسید پالمتیک ، اسید استارئیک ، اسید الوئیک |